dirk barrez

Een voordracht voor iedereen die geeft om de toekomst en de opbouw van duurzame leefsystemen. Samen met u werpt de auteur licht op de uitdagende weg naar een economie en samenleving die sociaal, ecologisch en democratisch zijn.

Ze creëren welvaart en welzijn binnen de ecologische grenzen van onze planeet en voldoen aan de gerechtvaardigde aanspraken van alle mensen. Burgers en samenlevingen verwerven greep op hun nieuwe sociaal-ecologische en democratische economie.
Leidraad vormen de vier delen van transitie. Onze welvaart van morgen. Dit nieuwe boek behandelt de basisvragen voor de toekomst van elke samenleving, van lokaal tot mondiaal.

  1. Waar zijn we beland? Systemische problemen
  2. Waar moet het naartoe? Toekomstbeelden
  3. Wat moet er nu gebeuren? De kern van transitie
  4. Hoe geraken we daar?

Transitie

covergs024transitieDirk Barrez schreef net het boek 'Transitie. Onze welvaart van morgen.'Zitten we gevangen in het perfecte dilemma waarbij het kiezen is tussen sociaal rechtvaardig zijn en de planeet opblazen, of ecologisch duurzaam zijn met miljarden mensen in armoede? In Transitie verdedigt Dirk Barrez van niet. Er is een uitweg, op voorwaarde dat we snel omschakelen naar een betrouwbare, stabiele economie die welvaart voortbrengt met tot tien maal minder broeikasgassen en materiaalgebruik tegen 2050. Die transitie wordt op tal van vlakken een fantastische tocht en een fascinerende uitdaging.

TRANSITIE is een boek voor ieder die geeft om de toekomst en de opbouw van duurzame leefsystemen.

Over Dirk Barrez

Dirk Barrez was ruim 20 jaar tv-journalist en reportagemaker voor VRT. Hij is auteur en hoofdredacteur van Pala.be, een website die antwoorden zoekt voor een sociale, ecologische en democratische wereld. Hij stond aan de wieg van diverse maatschappelijke initiatieven, o.a. TransitieNetwerk Middenveld.

Interesse?

In vier stappen organiseer je deze activiteit in april, mei of juni 2017:
icon_read1

Lees eerst

onze voorwaarden en hoe we werken. Dan rijzen er geen misverstanden.
icon_contact2

Bel 014 41 15 65

of mail Britt. Je krijgt alle info en de contactgegevens voor jouw activiteit.
icon_phone3

Spreek af

met de begeleider van je activiteit: datum, uur en plaats. Alles oké? Dan moet je alleen nog ...
icon_form4

Je aanvraag indienen

met ons online formulier. Snel gebeurd, en snel toegekend.